irland

Mine feriebilleder 2016

Fårehyrden

Under vores besøg ved fåre- hyrden Brendan optog jeg to film.

 

Fårehyrden og hans hunde. Se

 

Gennemgang af fåreracer. Se

En tur med Nilles til Irland 1. - 8. juli 2016

Klik på dagen og se galleri for den dag.

 

AALBORG - DUBLIN - BELFAST

Udrejse med Norwegian fra Aalborg via København til Dublin. Efter ankomst kører vi med NILLES egen bus til Belfast.

 

 

BELFAST - DERRY

Vi begynder dagen med en byrundtur til det nordvestlige Belfast, hvor vi bl.a. skal se på gavlmalerier. Fra Belfast følger vi den meget smukke kystvej mod nord. Vi kommer til The Giants Causeway, et enestående eksempel på naturens skaberkraft, hvor i tusindvis af basaltsøjler, dannet af lava har skabt former, man ikke tror muligt. I Derry eller Londonderry, som den kaldes af protestanter.

 

 

DONEGAL - WESTPORT

Lige uden for Derry krydser vi grænsen til Irland og kommer til grevskabet Donegal, hvis landskaber er præget af de store vidder. Denne del af Irland har altid været tyndt befolket og fattig. Derfor har området også været i fred for mange af de erobrere, Irland gennem tiderne har måttet plages med. Det er også her, det gæliske sprog stadig tales af lokalbefolkningen. Vi kører omkring i det smukke landskab i grevskabet Sligo, hvor lord Louis Mountbatten residerede, og vi holder frokostpause i byen Sligo, hvor der også er gode indkøbsmuligheder. Hen på eftermiddagen når vi frem til Westport, kendt for mange hyggelige pubber.

 

 

CONNEMARA

Dagens rundtur går gennem det smukke Connemara. Området er kendt for dets 12 bjergtoppe, der i ret belysning får et lilla skær, dets dale, helligsteder samt floder. Vi begynder med at nyde udsigten over Clew Bay og Irlands hellige bjerg, Croagh Patrick, kører igennem det smukke landskab mod Louyisburgh. Det bringer os frem til Irlands eneste fjord, Lillary Harbour, hvor vi gør holdt i byen Leenaun. Her er der gode muligheder for køb af kvalitetsuldvarer. Ved klosteret Kylemore Abbey gør vi et længere ophold. klosteret markerer den rigdom, som kirke samt godsejere besad. Disse evnede at finde de flotteste og mest betagende scenerier. Den engelske park og have bør opleves. Om eftermiddagen gøres holdt i den gæliske by, Clifden, og derefter køres tilbage til Westport. Om aftenen er der mulighed for at strække benene langs floden Carrowbeg River og nyde en øl på pubberne i den levende midtby.

 

CLIFFS OF MOHER - KILLARNEY

Turen bringer os gennem en helt anderledes, barsk natur, The Burren, et kalkstensområde, der kun giver lave vækster mulighed for at gro. The Burren rummer også de såkaldte ‘dolmen’, stendysser, som blev bygget for næsten 5000 år siden. Herpå venter endnu et naturfænomen – efter manges opfattelse endda Irlands mest betagende, The Cliffs of Moher. Vi krydser floden Shannon, hvor vi med lidt held under overfarten kan se delfiner, der springer. Herefter kører vi mod en af Irlands livligste byer, Killarney. Her har vi to overnatninger.

 

 

RING OF KERRY

Vi skal opleve et af turens højdepunkter ‘Ring of Kerry’ på en heldagsudflugt rundt om Kerry-halvøen. Klimaet herude er påvirket af Golfstrømmens mildnende virkning, og næsten alt kan gro. Om formiddagen gør vi holdt ved fårehyrden Brendan, der viser os, hvorledes han er i stand til at bruge hundene til at drive fårene rundt i terrænet - en oplevelse man må have med, når man er i Irland. Eftermiddagen byder på ophold i den hyggelige by Sneem og kørsel igennem Killarney Nationalpark, hvis naturskønhed er enestående. Rutens sidste del byder på bjergkørsel af allersmukkeste slags. Efter aftensmaden kan Killarneys aftenliv opleves, idet de mange pubber med levende musik er et besøg værd.

 

 

KILLARNEY - DUBLIN

Vi forlader Killarney tidligt og kører mod Dublin. Undervejs passerer vi landsbyer, hvis husfacader er meget farverige. Vi når Dublin først på eftermiddagen og kører en lille byrundtur i denne spændende og meget levende hovedstad. I forlængelse af byrundturen, bliver det muligt for de interesserede at besøge Jameson destilleriet, for at opleve en historisk virksomhed i de autentiske lokaliteter. Vi overnatter i centrum af Dublin tæt ved O’Connell Bridge og Temple Bar-området, hvis brolagte gader i sig selv er en oplevelse. Om aftenen kan vi opleve irsk folkemusik og sang, guinness og gylden whiskey – nogle af de ingredienser, der indgår i et vellykket Dublin-besøg.

 

 

DUBLIN - AALBORG

Vi tager afsked med Irland og flyver med Norwegian fra Dublin via København til Aalborg.